Ja. De Reistoko, gerund door Ilse Thorborg, handelt onder de franchise vlag van United Travel. De organisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden door mij ondergebracht bij United Travel. United Travel is aangesloten bij de ANVR onder nummer 5471. De ANVR hanteert strenge selectiecriteria voor het lidmaatschap. Je kunt het ANVR-lidmaatschap dan ook zien als een kwaliteitskenmerk. De ANVR-reisvoorwaarden zijn van toepassing op alle reizen van de Reistoko. In deze voorwaarden zijn de rechten en plichten vastgelegd van zowel de reisorganisator als de reiziger.
Jazeker! Soms kom je zelf een goede aanbieding tegen en boek je de vlucht zelf. Maar de invulling van de reis vind je lastig, of je hebt er simpelweg geen tijd voor. Ik zorg ervoor dat de reis goed aansluit op de door jou geboekte vlucht. Krijg je een wijziging voor je vlucht, of is je vlucht vertraagd dan is het je eigen verantwoording om dit tijdig aan mij door te geven. Ik zorg er dan voor dat de reis zo nodig daar op aan wordt aangepast.
Wat de reis zelf kost is helemaal afhankelijk van wat je zelf wilt. Dat is ook de reden dat er alleen richtprijzen op de website staan. De prijs hangt af van zoveel factoren: Ga je 3 weken, of ga je 12 dagen? Wil je rechtstreeks vliegen of vind je een korte overstap ook prima als dit veel scheelt? Wat voor type slaapplekken houd je van? Slapen in een boomhut in Zuid Afrika drijft de prijs op, maar de ervaring is natuurlijk te gek.
Daarom wil ik altijd even met je bellen voor ik een voorstel maak. Dan bespreken we wat je wensen zijn en wat je wilt uitgeven aan de reis. Ik zal tijdens dat gesprek eerlijk aangeven of wat jij in gedachte hebt realistisch is. Is je budget bijvoorbeeld wat krap? Dan kunnen we met elkaar kijken wat wél haalbaar is. Is je budget te hoog, dan zal ik je vertellen dat je voor dat geld wel 2x op reis kan 😉
Omdat ik geen duur kantoorpand heb en geen personeel, zie je dit terug in de prijzen van de reizen. Ik kan de reis vaak voordeliger aanbieden dan de grote organisaties. Ook werk ik veelal samen met de partners in het land zelf, hierdoor haal ik tussenpersonen die allemaal iets aan de reis willen verdienen eruit. Maar eerlijk is eerlijk; ik ga de concurrentie niet aan met Booking.com en de plaatselijke taxichauffeur. Aarzel niet en bel of mail me gerust wanneer je benieuwd bent naar wat jouw reis kost. Ik help je graag verder.
Dat is een inkoppertje; hoe eerder hoe beter! Hoe eerder je bent des te meer leuke slaapplekken zijn er nog vrij. Je hebt dus de leukste keuze en omdat je op tijd bent zijn de prijzen op zijn laagst. Maar hoe vroeg is vroeg? Ik adviseer om ongeveer 10 maanden voor je geplande vertrek bij mij aan de bel te trekken.
Je profiteert vaak van leuke vroegboekkortingen op bijvoorbeeld je huurauto of camper. En voor vliegtickets geldt; hoe eerder je boekt, hoe goedkoper de vlucht.
Al die voordeeltjes bij elkaar opgeteld kan je een hoop geld schelen. En de voorpret duurt lekker lang 😊
Heb je last minute het idee om op reis te gaan? Aarzel dan ook niet om bij mij aan te kloppen. Samen komen we er altijd uit.
In principe kan ik de hele wereld boeken en vrijwel elke organisatie. Maar, een grote maar, ik sta niet achter elke organisatie. Door mijn jarenlange ervaring heb ik de krenten uit de pap weten te vissen. Maar weet ik ook goed welke organisaties niet je-van-het zijn. Leg de reis die je hebt gezien gerust bij mij neer en ik zal je eerlijk advies geven. Soms kan het voordeliger. Of ik heb een leuke tip om je reis net die twist te geven waardoor hij nog te gekker is. Aarzel dus niet en contact mij, dan kijken we er samen naar.
Wanneer je op reis gaat naar Azië, Afrika of Suriname dan is het belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. Reizen naar deze delen van de wereld brengt wat gezondheidsrisico’s met zich mee. Daarom is het belangrijk dat je je vooraf goed laat adviseren door een medische instantie die verstand van zaken heeft, zoals een ziekenhuis of de GGD. Belangrijk is dat de medische instelling aangesloten is bij het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR). Deze organisatie zorgt dat de aangesloten instellingen up-to-date zijn op het gebied van vaccinaties en ziektepreventie voor de tropen.
Ik heb goede ervaring met Thuisvaccinatie.nl
De verpleegkundige komt bij je thuis op het moment dat het jou uitkomt. Ideaal als je een druk werkleven hebt en geen tijd hebt om tijdens werk naar de GGD te gaan. En met kinderen is het fijn dat ze een prikje krijgen aan hun eigen vertrouwde keukentafel. Of lekker op de bank terwijl ze hun favoriete film kijken.
Voor veel van de bestemmingen van de Reistoko hoef je geen visum aan te vragen. Je krijgt hem bij aankomst (tegen betaling) op de luchthaven vanzelf in je paspoort gestempeld, of er is geen visum nodig. Heb je wel een visum nodig? Dan zal de Reistoko je daar over informeren Ook zal ik adviseren waar en hoe je dit visum kunt aanvragen.
Dit verschilt per bestemming. Maar houd er maar rekening mee dat voor vrijwel elke bestemming je paspoort nog minimaal 6 maanden na thuiskomst geldig moet zijn. Check daarom de verloopdatum van je paspoort en vraag op tijd een nieuw paspoort aan indien nodig.
Voor bijna alle bestemmingen van de Reistoko heb je een paspoort nodig. Ook de kinderen hebben een eigen paspoort nodig. Reis je naar een land van de EU dan is een Identiteitskaart ook voldoende.
Nadat ik jullie boeking heb ontvangen stuur ik je de boekingsbevestiging. Dan vraag ik ook een aanbetaling te doen. Het aanbetalingsbedrag bestaat uit het volledige bedrag van de vliegtickets en 25% van het landarrangement. Het restbedrag ontvang ik graag acht weken voordat je op reis gaat. Je krijgt voor vertrek geen herinnering van mij. Zet daarom zelf even in je agenda wanneer het zover is.
Yes, de reis is geboekt en de voorpret kan beginnen. Ongeveer drie weken voor vertrek ontvang je van mij de reisdocumenten. Deze ontvang je digitaal. Download deze en zet ze op je Ipad of telefoon. Vind je het een fijn idee om alles uit te printen, doe dat dan gerust. Maar het hoeft niet.
Door alles digitaal toe te sturen bespaar je verzendkosten. Wil je het toch liever per post ontvangen? Laat het mij gerust weten, dan print ik alles uit en doe het op de post voor je. De verzendkosten zijn voor de ontvanger.
Yes, dat klopt helemaal. De Reistoko (van Ilse Thorborg) is een zelfstandige onderneming en aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471 en SGR 3642). Je boekt bij en betaalt aan United Travel (ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder dossiernummer 59901152).
...maar ik heb nog een 2e 3e 4e 5e etc voornaam. Klopt dat? Ja, dat klopt. Op de boekingsbevestiging en de reisdocumenten staat alleen je eerste voornaam volgens paspoort. Meer namen mogen er niet op de reispapieren komen te staan. Om die reden staat alleen de 1ste voornaam volgens paspoort op de boekingsbevestiging, de tickets en de andere reispapieren.
Dat klopt. In de reisdocumenten komt je meisjesnaam te staan - dat moet - dus vandaar dat in alle papieren alleen de meisjesnaam wordt genoemd.
Ja, bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kan dit. Bij de een kan dit direct na boeking, bij de ander pas kort voor vertrek. Ik reserveer de stoelen niet standaard voor je, omdat de luchtvaartmaatschappij hier kosten voor rekent. Hoe beter je stoel, des te duurder het is. Wil je graag stoelen reserveren dan geef ik je het boekingsnummer (staat in de boekingsbevestiging) en dan kan je vervolgens zelf je stoel uitkiezen. Ik vind dat het handigst, omdat je immers zelf het best weet welke stoel jij het prettigst vindt.
Betaal je er liever niet voor? Tijdens het online inchecken kan je vaak kosteloos een stoel reserveren. Online inchecken kan meestal 24 uur voor vertrek. Wil je echt zeker zijn van bepaalde stoelen dan is het verstandig om direct stoelen te reserveren en niet te wachten tot het online inchecken. De keuze in stoelen is dan vaak beperkt.
Ja dat kan. In je boekingsbevestiging staat het boekingsnummer van de vlucht. Deze vul je samen met je (meisjes)achternaam in op de website van de luchtvaartmaatschappij. Let op de O’s en nullen. Vervolgens kan je online inchecken. Meestal is dat 24 uur voor vertrek, maar soms zelfs eerder.
Standaard is de handbagage inbegrepen. Dat is bij de meeste luchtvaartmaatschappijen een trolley koffertje van 10kg. Ga je het daar niet mee redden (ik als vrouw kan mij dat he-le-maal voorstellen 😊) dan kan je ruimbagage bijboeken. Met je boekingsnummer log je in bij de luchtvaartmaatschappij en vink je aan hoeveel koffers van hoeveel kilo je mee wilt nemen. Kom je er niet uit? Laat het mij even weten, dan kijken we er samen naar.
Jazeker. Laat het mij weten en ik vraag de maaltijd voor je aan.
Laat het mij altijd weten als je medicijnen mee wilt nemen. Er zijn medicijnen die in Nederland heel gewoon zijn, maar die in het buitenland als verboden worden gezien. Zorg dat je altijd een medisch paspoort (ook in het Engels) bij je hebt. Deze vraag je op bij de apotheek of huisarts. En stop de medicijnen in je handbagage, voor het geval de ruimbagage later aankomt op de bestemming of zoekt raakt. Just in case!
Nooit appen of mailen, altijd bellen.
Ik ben 24/7 bereikbaar voor noodgevallen op 06 – 50 51 35 67
Is de lijn bezet, bel dan via Whatsapp.
Ook ik slaap, sport, of geef de kinderen weleens te eten. Dus als ik niet a la minute opneem spreek dan iets in zodat ik terug kan bellen.
Heb je een noodgeval en ben je al op de bestemming? Dan is je eerste aanspreekpunt de partner ter plaatse. Je hebt dan geen last van tijdsverschil en zij weten ook alles van jouw reis. Het telefoonnummer staat in je reispapieren. Kom je er niet uit dan mag je mij natuurlijk bellen.
Bij geen gehoor kan je bellen op het noodnummer van United Travel 088 – 445 01 30
Nee, je hoeft niet van tevoren geld te wisselen. Vaak is het duurder om geld te wisselen in Nederland. Bij aankomst op de luchthaven is altijd wel een pinautomaat te vinden. Stop daar even en zorg voor wat contant geld op zak. Altijd handig. Kan je niet 123 een pinautomaat vinden vraag dan de chauffeur die je naar je hotel brengt even te stoppen bij een pinautomaat.
Tegenwoordig kun je (bijna) overal pinnen. Denk er wel aan dat je je bankpas op werelddekking zet.
Niet altijd. Voor sommige bestemmingen heb je bij het ophalen van je huurauto of camper een internationaal rijbewijs nodig. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van je rijbewijs voor het buitenland. Er staan meerdere talen op, zodat iedereen begrijpt welke voertuigen je mag besturen. Je moet 'm altijd in de auto meenemen, net als je originele Nederlandse rijbewijs. Je Nederlandse rijbewijs blijft namelijk het officiële document. Voor ik op reis ga check ik altijd de website van de ANWB. Daar vind je voor welke bestemming je een internationaal rijbewijs nodig hebt. Vervolgens ga je naar de ANWB winkel bij jou in de buurt. Je neemt twee pasfoto’s mee en je rijbewijs. Ter plekke maken ze het rijbewijs voor je, betaal je het en ben je klaar om te gaan touren op jouw bestemming!