Bali met kinderen

vakantie bali

NA AL DIE KEREN VOELT HET BIJNA ALS THUISKOMEN... 

Selamat Datang! Alleen al bij de gedachte aan Bali krijg ik een warm gevoel in mijn buik en een glimlach op mijn gezicht. Het is een land waar ik naar terug blijf gaan. Naar Bali met kinderen, zonder kinderen. Elke keer een andere plek. Maar naar sommige plekken blijf ik terugkomen.En dan heb ik het niet eens over al die andere mooie eilanden in Indonesië. Wat dacht je van orang-oetans spotten op Sumatra of snorkelen bij de Gili-eilanden? Indonesië heeft alles: het is niet voor niks al jaren een populaire bestemming voor gezinnen 😃

Indonesië is populair. Plekken die 10 jaar terug idyllisch waren, zijn nu hysterisch. Ik moet dus goed op de hoogte blijven en dan zit er maar 1 ding op; zelf vaak naar Indonesië gaan. Someone has got to do the dirty job 😊 

Vakantie Bali met kind

De Reistoko wil jou het Indonesië uit de boekjes laten zien. De hoogtepunten en meer. Ik ga net dat stapje verder omdat ik het land als mijn broekzak ken. Ik weet welke toeristische trekpleisters je niet mag missen, maar ook welke je wel over kan slaan. Jij geeft je reiswensen aan, dan maak ik jouw rondreis Indonesie op maat. 

Hoogtepunten Indonesië

Voorbeeldreis Bali & Gili

De reis hieronder is een voorbeeld. De mogelijkheden zijn eindeloos. Welk Indonesisch eiland combineer je met welke? Is dat logisch, handig? En sluit dat eiland aan op jouw verwachtingen? Of kan je beter naar dat ándere eiland? Krijg je het hier al Spaans benauwd van? Laat mij je helpen 😊 Dan maak ik jóuw rondreis Indonesië op maat. 

De Reistoko is anders. 

Voorbeeldreis 1
Bali – Gili – Lembongan

Bali en Lombok – dé combinatie voor gezinnen die echt tot rust willen komen, maar ook een afwisselende rondreis Indonesië willen maken.
De reisafstanden zijn kort tijdens deze reis, daarom is het ook heel geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. De reis is heel afwisselend: groene rijstvelden, spierwitte stranden en kleurige kunstenaarsdorpjes. Welkom in Indonesië! 

1

Rijstvelden van Ubud
Je hebt een lange vlucht achter de rug naar Bali en dan is dit wel een heel lekkere plek om bij te komen. Hier kan je even acclimatiseren, ook fijn voor je kids na zo'n lange reis. Op een uurtje van de airport ligt Ubud. Hier heb je het gevoel een Conimex reclame in te stappen. Rijstvelden, geurige markten en schreeuwende aapjes. Je bent hier niet de enige toerist, maar dat gevoel heb je wel in het hotelletje waar je slaapt. Middenin de rijstvelden en toch op een paar minuutjes lopen van de knusse straatjes van Ubud. 

Zodra je op Bali landt zie je ze al; offerbakjes. Overal op Bali zie je deze bakjes: op scooters, op de wc, in de auto van je chauffeur, midden op straat. Overal. Een lieve Balinese man haalt je op en neemt je mee in het ritueel. Hij leert je wat de gedachte achter het bloemetje en de wierook in je bakje is. Als je wil mag je ook een offertje maken en met de gids mee het water in voor zijn ritueel. Maar ook neemt hij je mee naar zijn huis. Want wist je dat er vaak meerdere families bij elkaar wonen? Je gastheer zal het je precies uitleggen en zo zal je gedurende je reis door Indonesië heel anders kijken naar de huizen die je ziet. Je mag mee eten en dat doe je door gezellig met elkaar op de grond te zitten en met je handen te eten. Je kids zullen dit geweldig vinden 😉 Welkom op Bali! Eigenlijk wil ik niet teveel verklappen wat je gaat doen, omdat dit juist iets is wat je moet ondergaan. 

Meer van de actie? Je kan in Ubud ook mountainbiken (kinderen achterop) of raften. 

2

Munduk
Munduk is het groene hart van Bali. Veel reizigers slaan deze plek over. Zonde vind ik! Ik boek hier een huisje op palen met een uitzicht waar je u tegen zegt. Rijstvelden zo ver je kijken kan. In de verte zie je ossen het land omploegen en kindjes vliegerend over de dijkjes rennen.

De meeste mensen maken hier een wandeling door de vallei. Dat kan, en is helemaal niet gek. Zin in wat meer actie? Stap dan in je eigen buggy en cross letterlijk en figuurlijk van de gebaande paden. Dwars door het binnenland. Je sluit af met een lunch bij de gids thuis. Een onvergetelijke ervaring voor jou en je kinderen!


3

Tropisch eilandhoppen
Via Candidasa (waar je echt Indonesisch leert koken), stap je op de boot naar het meest paradijselijke eilandje ever. Gili Air. De stranden zijn wit, de zee azuurblauw en de vers gevangen vis suddert op de bbq. Zet je snorkel maar op want als je niet op het strand ligt, dan lig je wel in het water. Dit is dé plek voor je kids om op zoek te gaan naar Nemo of Dory. Op dit eiland vind je wat strandtentjes en kleine winkels, alles doe je te voet of met de paardenkar. Juist die ‘laidback' -er is hier niks te doen- sfeer maakt Gili Air uniek. Verplicht je boek uitlezen, het lijkt wel vakantie. Je slaapt direct aan het strand. Ontbijten doe je met je voeten in het zand. En ben je dat parelwitte strand even he-le-maal zat? Dan duik je het zwembad in. 

Waar je de afgelopen dagen geluierd hebt, ga je nu naar een ander eiland. Lembongan. Je ziet hier het Bali van 15 jaar geleden met verborgen baaien, avontuurlijke kliffen, ongerepte natuur en hartelijke inwoners. Dit eiland is anders dan Gili Air, omdat het actiever is. 

Je hoeft hier niet op het strand te liggen. Voor de doeners regel ik een klein bootje dat jou meeneemt door de mangrovebossen. Of leer surfen! Veel reizigers twijfelen tussen Lembongan of buureiland Nusa Penida. Ik kies voor Lembongan omdat het meer sfeer heeft, de accommodaties leuker zijn en het meer ontwikkeld is waardoor je wat meer eettentjes hebt. Vanuit Lembongan maak je makkelijk een dagtripje naar buureiland Nusa Penida. Een reistabletje is geen overbodige luxe, want de wegen op Penida zijn nogal bumpy. 😊 Een avontuurlijke afsluiting van jouw vakantie op Bali met je kinderen. 

Deze reis kost: drie weken chauffeur + vlucht + toffe slaapplekken en excursies kost +/- 2000 euro per persoon. 

Maar hé let op; dit kan alle kanten op die jij wilt. Langer weg, meer eilanden, in het hoogseizoen, een rechtstreekse vlucht? Kan allemaal! Hierdoor wordt je reis goedkoper of duurder, deze prijs is om je een beetje een idee te geven. 


offerte aanvragen

JE familiereis indonesië DOOR MIJ LATEN PLANNEN? VRAAG EEN OFFERTE AAN

Dit zeggen mijn klanten:

volgende

vorige

Stephanie Rumping | indonesie

Voor ons dus echt heel fijn dat wij het echt helemaal uit handen hebben kunnen geven. Het fijne is dat Ilse zelf ook naar Indonesië is geweest en dus de leukste plekjes wist aan te dragen. Ilse kwam zelf dus met heel veel opties maar liet ons ook vrij en zelf ook invulling te geven aan de indeling van de reis. Lees meer

Koen Giesberts & Merel Brouwer | Indonesië & Peru

We hebben allebei een drukke baan, dus een vakantie naar een verre en onbekende bestemming laten we graag door een expert uitzoeken. Het is fijn dat Ilse zelf veel reiservaring heeft, goede relaties heeft met partijen in het buitenland en vooral ook erg enthousiast en betrokken is. Lees meer

 Joyce Gras | indonesie

We hebben allebei een drukke baan, dus een vakantie naar een verre en onbekende bestemming laten we graag door een expert uitzoeken. Het is fijn dat Ilse zelf veel reiservaring heeft, goede relaties heeft met partijen in het buitenland en vooral ook erg enthousiast en betrokken is. Lees meer

Voorbeeldreis Sumatra, Bali & Komodo

Op welk eiland heb je witte stranden (niet op Bali)? Ik wil apen zien, ik wil niet teveel tempels bekijken, ik wil geen 7 uur in de auto zitten. Help! Naar welk eiland moet ik dan?! Ontspan. Ik help je daarbij. Beloofd 😊 Deze reis is een voorbeeld en samen puzzelen we een rondreis Indonesie in elkaar die helemaal bij jou past. 

Klik op het nummer boven de kaart:
1: Sumatra
2: Varen rond Komodo eilamd
3: Bali

De Reistoko is anders

1

2

3

Voorbeeldreis 2 Sumatra – Komodo – Bali

Dit is voor mij de ultieme rondreis Indonesie. Een flink portie avontuur op Sumatra, vakantiegevoel op Bali en dan het hoogtepunt van veel reizigers...op je eigen boot een paar dagen rondom Komodo varen. Slapen onder de sterren en snorkelen tot je een ons weegt. Dit is paradijs ☺

1

Apen kijken
Na een lange vlucht naar Indonesie word je reis beloond zodra je aankomt in Bukit Lawang. Dit was precies wat ik van Sumatra verwacht had. De chauffeur zet mij af voor een touwbrug die over de rivier loopt en eindigt in de jungle. Links van mij zie ik gekrioel van vrolijke mensen die hun potje koken, de was doen in de rivier en daardoorheen toeristen in een oude vrachtwagenband dobberend in de rivier. 

Aan het einde van de hangbrug mijn slaapplek; een huisje met af en toe werkende airco, een schone douche en een prima bed. Ik word wakker van de aapjes die op mijn dak springen en voor dag en dauw begint het avontuur waar ik voor naar Sumatra ben gekomen. 

Op zoek naar de orang-oetangs. Na een poosje zie ik moeder orang-oetang met haar kleintje hoog in de boom. Nieuwsgierig als ze zijn slingeren ze naar beneden en zo sta je ineens 2 meter van ze af. Ik ben nog geen 24 uur in Sumatra en heb het eerste hoogtepunt van mijn rondreis Indonesie al in de pocket. Op een oude vrachtwagenband dobberen we de rivier terug af en stap ik uit bij de hangbrug. Dit is echt een must als je met kinderen in Indonesie reist. 

2

Komodo bootavontuur
Na een kleine rondreis door Sumatra stap je op een korte vlucht naar Flores. Alle klanten die dit hebben gedaan noemen dit met stip op 1 HET hoogtepunt. Met je eigen gezin stap je op een boot helemaal voor jezelf. 3 à 4 dagen is dit je kleine paradijs op het water. Er gaat een kapitein mee en een kok die tegelijkertijd de gids, ober en schoonmaker is. Stel je kamperen op het water voor. Geen luxe, maar een ervaring waar je u tegen zegt. 

Je hebt je eigen hut met gedeelde toilet en kleine douche. Maar die wordt maar weinig gebruikt, want wanneer krijg je nu de kans om op het dek onder de sterren te slapen en je haren te wassen in de zee?! De kok flanst met weinig middelen hemelse gerechten in elkaar. Helemaal alleen met je gezin hop je van eiland naar eiland. Je snorkel en duikbril binnen handbereik voor het geval een schildpad langs zwemt. En wie weet zie je Nemo wel langs zwemmen 😉.

Echt tijd voor elkaar, dat is wat je hebt op deze boot. Geen puber die je hoort over ontbrekende wifi 😊 

Op Bali kom je weer de bewoonde wereld in. Na al het geluier op de boot stap je op de fiets in Ubud. Nog niet genoeg water gezien? Raften kan ook! 

3

Sfeervol Sidemen
Vanuit slaapplaats Sidemen (het dorpje lijkt op Ubud van 20 jaar geleden, artistiek & sfeervol) begint een dag vol avontuur. Je stapt in een oude jeep en asfalt maakt plaats voor smalle en vooral hobbelige junglepaden. Je komt op een bijna onbegaanbaar stuk van Bali en dat merk je aan de soms verbaasde blikken van de bewoners. Huh, een toerist hier? De chauffeur spijkert onderweg je kennis bij over salak fruit en helende kruiden. Aan het einde van de rit beklimt de jeep de top van een enorme berg. De motor wordt uitgezet, je pakt je versgeplukte fruit uit je rugzak en ploft neer. Je kijkt kilometers ver en ziet vulkaan Mt. Agung. De mazzelaars zelfs de vulkaan op buureiland Lombok. De gids is hier opgegroeid en vertelt je honderduit over zijn jeugd hier. Dit is het echte Bali!

Met een beetje beurse billen kom je terug bij je slaapplek. Je gastvrouw legt je inde watten met hemels eten en jij hangt over de rand van het zwembad. Turend naar die eindeloze rijstvelden. Het leven is goed... 😊

4

Hip Canggu strand
Je eindigt de reis in hip Canggu. Niet zo druk en hysterisch als Kuta, Sanur en Seminyak, maar verwacht ook geen rustig plattelandsdorp. Ondanks de gezellige en levendige drukte heeft Canggu wel zijn charme weten te behouden. Het dorp een knusse hoofdstraat met hippe winkels, cafés en restaurants. Het strand heeft grijs zand en bodyboard/surf golfen. Beachclubs worden afgewisseld met kleine lokale – oh zo leuke – strandtentjes waar je een koud biertje en een nasi hebt voor vier euro. Een heerlijke plek om je vakantie op Bali af te sluiten. 

Deze reis kost: drie weken chauffeur + vlucht + toffe slaapplekken en excursies kost ongeveer 2200 euro per persoon. 

Maar hé let op; dit kan alle kanten op die jij wilt. Langer weg, meer eilanden, in het hoogseizoen, een rechtstreekse vlucht? Kan allemaal! Hierdoor wordt je reis goedkoper of duurder, deze prijs is om je een beetje een idee te geven. 


vraag offerte aan

Een familiereis Indonesië?