Familiereizen Florida

AUTORONDREIZEN & CAMPERRONDREIZEN

Sunshine state Florida, alleen dat klinkt al lekker!

Bij een rondreis Amerika denken veel gezinnen aan Florida en dat is niet zonder reden. Florida is dé bestemming voor kinderen. Relaxen op de prachtige stranden, avontuur in een van de vele natuurparken of kies je toch voor actie in de bekende attractieparken? En misschien sta je wel oog in oog met een krokodil in het moeras van de Everglades. Welkom in Sunshine State Florida!

Rondreis Florida met gezin 

Florida blijft mij trekken en na meerdere vakanties in Florida vind ik toch elke keer weer een nieuwe verassende plek. Florida is perfect als je met (puber)kinderen reist; er zit iets in naar ieders zin en de afstanden zijn behapbaar.

Florida verrast altijd opnieuw

Voorbeeldreis Florida

14 dagen

Dit is een voorbeeld, gewoon een ideetje, even lekker wegdromen. ALLES is mogelijk bij De Reistoko, je reis wordt echt op maat gemaakt. Mis je iets, twijfel je ergens over, wil je wat anders, weten wat het kost, wil je het één met het ander combineren... Ask me! 

De Reistoko is anders. 

check de geheime tips

Voorbeeldreis 14 dagen

Tijdens deze rondreis in Florida zie je echt het andere Florida. En aan je kids wordt ook gedacht, dus de populaire plaatsen als Orlando, Key West en Miami sla je natuurlijk  niet over. Ik zal je positief verrassen.

1

Relaxt begin
Je begint je rondreis Amerika eens niet in Miami of Orlando (schrik niet, hier ga je wél heen – tuurlijk! – alleen begint je reis er niet). 

Nee, je reis begint in Daytona. Even bijkomen aan een breed zandstrand, daar zijn je kinderen na zo'n lange reis wel aan toe (en jij ook waarschijnlijk 😉). En hoe Amerikaans wil je het hebben, hier kan je met de auto het strand op voor een bbq uit de achterbak. Een soort drive-in, maar dan anders. Probeer te blijven staan op een surfplank of dommel weg in het zonnetje. En wie maakt het grootste zandkasteel?
Je hotel ligt op tien stappen van het strand. En op tien autominuten van de bekende Daytona500 racebaan. 
Ik regel een kijkje in de perskamer voor je en je rijdt zelfs een stuk over het circuit! Altijd al willen weten waar de spaceshuttles vertrekken? Laat het mij weten, want het is nog geen uur rijden naar het Kennedy Space Center. 

2

Wilde dolfijnen spotten
Via de pretparken van Orlando reis je af naar de westkust van Amerika. Dat deze kust zo afwisselend is weten maar weinig mensen. Dat is mooi, dan heb je het plekje nog eens voor jezelf! Je slaapt op schiereiland Sanibel en zodra je de brug over rijdt voel je het Caribische sfeertje al. Zet je auto maar onder die palmboom want hier gebruik je de fiets (en natuurlijk zijn aan eventuele kinderzitjes gedacht). 

Je slaapt in je eigen withouten beachhouse. Zijn jouw kinderen echte strandjutters? Dan kunnen ze hier hun geluk op: dit strand staat namelijk bekend om de pareltjes van schelpen. 

Staat dolfijnen spotten ook op je bucketlist? Die kan je vanaf vandaag afstrepen. Ik regel een plekje op de boot voor je. Hoe gaaf is dat? Nou best heel gaaf kan ik je uit eigen ervaring verklappen!

3

Geheim plekje – snorkelen met zeekoeien
Mijn hoogtepunt van Florida is hier. Maar beloof mij dat je dit plekje niet aan iedereen verklapt. Je slaapt in een oud plantagehuis omringd door water. De bar is gezellig, inclusief de dorpsgekken die een goede bar hoort te hebben. Maar het mooiste is dat de bar ook aan het water ligt. Terwijl je van je cocktail nipt houd je je ogen op het water gericht want wie weet ben jij die mazzelaar die een zeekoe spot. 
De volgende dag loop je langs het water naar de boot. Je wetsuit ligt al klaar en je snorkel zet je op je hoofd. Je vaart door het leefgebied van de zeekoeien en jij gaat met ze zwemmen. Ze zijn heel nieuwsgierig en hangen graag bij je zodat jij ze van héél dichtbij kunt zien. Hoe leuk is het ook voor de kinderen om in het echt een zeekoe te zien in plaats van op tv bij Freek Vonk. Dit is een herinnering voor het leven! 

Twee weken huurauto  + toffe slaapplekken kost +/- 1100 euro per persoon. 

Maar hé let op; dit kan alle kanten op die jij wilt. Langer weg, kleinere auto, buiten het hoogseizoen? Kan allemaal! Hierdoor wordt je reis goedkoper of duurder, deze prijs is om je een beetje een idee te geven. 


offerte aanvragen

JE REIS NAAR florida DOOR MIJ LATEN PLANNEN? VRAAG EEN OFFERTE AAN

Dit zeggen mijn klanten:

volgende

vorige

martijn & tanja | New York & Florida

Ilse belde om naar onze wensen en verwachtingen te luisteren: dezelfde avond nog hadden we een compleet reisvoorstel in de mail. Ideaal en goedkoper dan wij online hebben kunnen vinden! Vluchten, hotels in New York, Miami en Orlando, kaartjes voor de New York Yankees en een huurauto. Top geregeld! Lees meer

Marco & Floor Brouwer | Florida

Wij wilden op reis naar Amerika. Maar hoe? Dan is er maar 1 iemand die je kan inschakelen om te helpen: Ilse! Ilse is er zelf váák geweest. En raadde ons aan om een cabrio te huren. Ik dacht eerst: is dat nou wel nodig? Dat is toch meteen veel duurder? Maar die tip heeft onze reis echt gemaakt. Daardoor waren..Lees meer

Richard & Floor | florida

Reizen via Ilse was voor ons een verademing. Al snel bleek dat Google wel je beste vriend is, maar ook een overload aan info. Wat fijn was dat Ilse het direct verder heeft opgepakt voor ons en eigenlijk al binnen een dag de 1e opzet heeft laten zien. Plus ze weet geweldige plekken te vinden die jij niet weet! Lees meer

Voorbeeldreis Florida

10 dagen

Wat je rondreis Florida boeken bij De Reistoko anders maakt is dat ik Florida zelf (meerdere) keren heb bereisd. En ik ben zelf moeder, dus ik weet wat er bij reizen met kinderen komt kijken. Ik zorg dus voor goed behapbare afstanden in de reis en deel de leukste tips met je voor bijzondere slaapplekken. Dan hoef jij alleen maar vakantie te vieren!

Alles kan bij De Reistoko

check de geheime tips

Voorbeeldreis 2 - 10 dagen: Korte Florida zon break

Deze rondreis Florida is perfect als je de hoogtepunten wilt zien, maar wel in kleinschalige accommodaties wilt slapen. De Reistoko maakt deze reis toch anders dan anders door jou net dat ene eettentje in de haven te tippen waar je kan wedden welke schildpad het eerst over de finish gaat. Of waar je de lekkerste “drunk shrimps” eet. 

1

Welcome to Miami!
Begin de reis aan de brede stranden en het warme water van Miami Beach. Loop ‘s avonds de boulevard op om je te vergapen aan de optocht van sportwagens. Tip: de wijk Wynwood. De wijk is gevuld met eindeloos veel mooie muren (lees: streetart!). Pak een taxi of Uber en vergeet je camera vooral niet. 

2

Beachvibes Key West
Je pikt je huurauto op (in Miami is parkeren véél te duur) en rijdt over de weg met aan allebei de kanten eindeloze zicht over zee. Oftewel de Overseas Highway. En die te gekke weg eindigt in Key West waar je in een historische Inn slaapt op loopafstand van het plein vol straatartiesten. De Reistoko regelt fietsen en met een route op zak tour je door de straten vol schattige huizen en langs witte zandstranden. Neem lekker een plons onderweg of ga picknicken op het strand. 

3

Alligators en dolfijnen
Nadat je met een airboat over de Everglades bent gesjeesd en een paar alligators in de ogen hebt gekeken reis je door naar Sanibel Island. Slaap in een beachhouse en met een beetje geluk spot je een dolfijn vanaf je strandstoeltje. Verkeer is er niet op de eilanden Sanibel en Captiva, op het fietsverkeer op de fietspaden na. Wel zo'n relaxt gevoel voor je spelende kids. Bij je accommodatie kun je een fiets huren en een map met tips voor ongeveer 16 USD voor een halve dag. Wil je dolfijnen spotten? Dan zorg ik voor een boottrip!

4

Orlando – pretpark walhalla
You love it or hate it. Orlando is het walhalla voor pretparkliefhebbers. De één brengt hier met gemak 4 dagen door, de ander heeft aan één dag genoeg. Aan jou de keuze. Kinderen vinden het hier in ieder geval te gek. Ik heb inmiddels heel wat parken zelf bezocht dus ik help je kiezen welk park het beste bij jou past. 

10 dagen huurauto + toffe slaapplekken kost +/- 950 euro per persoon. 

Maar hé let op; dit kan alle kanten op die jij wilt. Langer weg, kleinere auto, buiten het hoogseizoen, een rechtstreekse vlucht? Kan allemaal! Hierdoor wordt je reis goedkoper of duurder, deze prijs is om je een beetje een idee te geven. 


JE REIS NAAR florida DOOR MIJ LATEN PLANNEN? VRAAG EEN OFFERTE AAN

offerte aanvragen

Mijn geheime Florida tips:

Wat je reis boeken bij De Reistoko anders maakt is dat ik de bestemmingen allemaal zelf (meerdere) keren heb bereisd. Ik weet dé slaapplekken te vinden, zo een plek dat als je aankomt je een vreugdedansje maakt, zo leuk is het! En dat hoeft niet overdreven luxe of te duur te zijn. Nee “gewoon” leuk, dat is het. 😊 

Doordat ik Florida zo goed ken kan ik je tippen waar je het beste een afslag kunt nemen voor een leuke speeltuin of restaurant. Het zijn de kleine dingetjes die het doen en jouw rondreis Florida onvergetelijk maken.

Voor de daredevils – Tarpons voeren

Langs de Overseas Highway ergens net na een brug zit Robbie’s verstopt. Echt geloof mij, stop hier even. Je loopt door het roadside café (waar je je ogen al uitkijkt) naar de steiger toe. Koop een emmertje visjes en ga op je buik op de steiger ligt. Ik deed dit met mijn adem in en ogen dicht 😊 En wacht... wacht tot er een enorme vis uit het water springt, zijn tandloze bek om je hand hapt en de vis pakt. Je bent een held als je het durft. Je kan natuurlijk ook kijken hoe anderen het doen, of een ‘wedden-dat-jij-dit-niet-durft’ met je kind (of vader/moeder). 😉

Hysterie alom – trein onder de tafel en een kerstelf in de bediening

Wil je lachen? Ga dan eten bij deze tent. Wanneer je in Sanibel slaapt – in dat idyllische beachhouse – dan kan dat. Ik wil eigenlijk niet teveel verklappen, maar stel je voor dat je aan je hamburger zit terwijl er een speelgoedtrein over het plafond rijdt, varkentjes beginnen te zingen en de ober rondloopt als padvinder. Belangrijk; het eten is heerlijk! Jong en oud, ik beloof het: jullie hebben het er jaren later nog over. 

Op een trekkerband over kraakhelder water dobberen

Op de route tussen Orlando en de Westkust is een nationaal park dat maar weinig toeristen kennen. Knalgroene bomen, slingerlianen, wasbeertjes en water zo helder dat je er een slokje van wilt nemen. Net voordat je het park in rijdt stop je bij de plek waar je bergen trekkerbanden ziet liggen. Je mag zelf de beste band uitkiezen, betaalt de beste man een paar dollar en belooft hem dat je hem einde van de dag weer terugbrengt. Boven aan de beek plons je het water in en je laat je lekker afzakken terwijl je druk om je heen kijkt in de hoop (of angst) iets levends te zien. Neem je eigen koelbox mee of haal een burgertje bij de tent op de heuvel. 

vraag offerte aan

Een familiereis Florida?